Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:



Monday, January 16, 2012

UNAWE si Universul Copiilor

Am aflat recent de existenta unei organizatii transfrontaliere care are ca scop popularizarea astronomiei in randurile celor mici. Organizatia are 2 obiective majore:
  • Atragerea celor mici spre cunoasterea stiintifica a mediului inconjurator
  • Familiarizarea copiilor cu notiuni elementare de astronomie

Numele organizatiei, UNIVERSE AWARENESS (Cunoasterea si intelegerea Universului) sintetizeaza chiar scopul activitatilor desfasurate in cadrul organizatiei. Amploarea actiunii este reflectata de urmatoarele date:

  • 38 organizatii nationale participante
  • mai mult de 400 educatori angrenati in desfasurarea proiectului
  • de la infiintare pana in 2011, 203 cadre didactice au primit indrumari din partea organizatiei
  • copii participanti la actiuni coordonate de UNAWE, pana in 2011: 802

Ideea implementării programului internaţional UNAWE in Romania a apărut la începutul anului 2009, din dorinţa de a face cunoscute noţiunile de astronomie copiilor care doresc să afle mai multe despre acest domeniu. Un grup de tineri entuziasti, sprijiniti de Astroclubul Bucuresti s-au implicat in actiuni de popularizare a Astronomiei in randul copiilor.

Iata de ce, fiind intrebat de cei care au initiat implementarea proiectului in Romania daca vreau sa ma implic, am raspuns afirmativ. Intr-o prima etapa, voi scrie, pe intelesul celor mici sau a celor neinitiati intainele Universului, un ciclu de articole care sa le asigure accesul la notiunile de baza ale Astronomiei. Aceste articole vor aparea pe scurt si pe acest blog, varianta completa putand fi citita pe saitul UNAWE Romania.

Va astept la curs!