Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:Wednesday, June 16, 2010

Tabara Tematica Pilot "GENERATIA URMATOARE" isi deschide portile

In perioada 21-28iunie 2010 se va desfasura in localitatea Marisel din jud. Cluj, Tabara Tematica Pilot "GENERATIA URMATOARE". Activitatile se vor desfasura in zona centrala a localitatii Marisel si la Baza de Cercetare si Testare din Marisel a firmei BITNET CCSS. Activitatea de baza va fi educational-recreativa, structurata pe trei sectiuni:
-astronomie in spectrul vizibil
-elemente de baza ale radioastronomiei
-elemente de baza ale comunicatiilor radio
Timp de o saptamana, elevii participanti, impartiti in 4 grupuri de lucru, vor dobandi primele notiuni legate de radioastronomie, pe echipamente educationale prototip. Vor face transmisii audio-video pe o linie radio demonstrativa, vor participa la prezentari si prelegeri pe teme de astronomie iar seara vor face observatii astronomice cu lunete, telescoape si binocluri. Actiunea va fi sprijinita de cercetatori ai firmei BITNET CCSS din Cluj si de astronomi profesionisti de la Observatorul Astronomic al Academiei Romane. Aproape intreaga dotare tehnica a taberei a fost asigurata, printr-o sponsorizare primita din partea FUNDATIEI DINU PATRICIU care este Partener Educational al acestei Tabere Tematice Pilot.
Cei ce doresc sa fie cel putin spectatori la activitatile pe care le vom desfasura in aceste 7 zile, sunt bineveniti.