Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:



Tuesday, May 3, 2011

A IV-a Conferinta Internationala pentru Apararea Planetei



In perioada 9-12 mai 2011 va avea loc, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, a IV-a Conferinta Internationala pentru Apararea Planetei (Planetary Defense Conference) sub deviza: "De la amenintare la actiune"(From Threat to Action). Patronajul acestei conferinte este asigurat de Academia Internationala pentru Astronautica (International Academy of Astronautics). Conferinta este co-sponsorizata de Agentia Spatiala Europeana ( the European Space Agency) si de concernul Aerospace (the Aerospace Corporation). Tematica abordata in cadrul acestei manifestari este legata de strategia si metodele practice cele mai eficiente pe care trebuie sa le aplicam pentru evitarea unor coliziuni catastrofale intre meteoriti sau asteroizi si planeta Pamant sau cel putin minimizarea pagubelor, atunci cand o astfel de catastrofa nu poate fi evitata.

Un rol important in organizarea acestei conferinte il are Agentia Spatiala Romana. Faptul ca o conferinta internationala la acest nivel are loc la Bucuresti este o recunoastere a contributiei specialistilor din Romania la dezvoltarea Stiintelor Spatiale si a efortului pe care il fac acestia pentru a fi cat mai aproape de elita mondiala din domeniu.

Principalele teme abordate in cadrul conferintei sunt: Detectarea si monitorizarea obiectelor spatiale potential periculoase pentru planeta Pamant; analize referitoare la probabilitatea unor coliziuni catastrofale; propuneri privind strategiile cele mai eficiente pentru evitarea unor coliziuni catastrofale sau minimizarea pagubelor in astfel de situatii.

Voi reveni cu amanunte in timpul desfasurarii conferintei.

P.S.
Am revenit. Site-ul dedicat Conferintei il gasiti aici.
Prezentarea cercetarilor si activitatilor desfasurate de BITNET in directia detectarii obiectelor spatiale potential periculoase pentru planeta Pamant (si in care sunt implicat in mod direct) a fost facuta in cadrul Conferintei de fiz. Octavian Cristea. Prezentarea Power Point o gasiti la adresa: www.bitnet.info/proiecte/leoscop/2158495_cristea.pps