Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:



Monday, November 21, 2011

The 100 Year Starship Study public symposium


The 100 Year Starship Study public symposium (simpozion dedicat ideilor avangardiste care ar putea revolutiona zborurile spatiale si ar permite calatarii interstelare in cel mult 100 ani) a avut loc in perioada 30 septembrie-2 octombrie 2011 la Hilton Convention Center in Orlando, Florida.
Simpozionul a avut mai multe sectiuni dedicate atat posibiliatilor de propulsie cat si problemelor legate de durata indelungata a unui astfel de zbor interstelar. Pentru cei ce cred ca un astfel de simpozion este o gluma sau o intalnire a scriitorilor de literatura science fiction voi aminti aici cele doua organizatii ale SUA care s-au implicat in selectia materialelor prezentate si chiar in organizarea Conferintei: NASA (the National Aeronautics and Space Administration) si DARPA (The Defense Advanced Research Projects Agency)
O sectiune aparte a fost cea dedicata ideilor "exotice", adica acelor idei care puse in practica, ar permite astfel de calatorii printr-un mod diferit de abordare a conceptului de "spatiu-timp".
La aceasta sectiune colegul si prietenul meu, Octavian Cristea, cercetator la BITNET CCSS din Cluj-Napoca, a prezentat un articol care a starnit un viu interes. El a incercat sa arate ca exista posibilitati alternative de deplasare in spatiu-timp, altele decat cele utilizate acum. Domnul Octavian Cristea a fost singurul cercetator din Romania care a avut o prezentare stiintifica la acest simpozion.
Pentru informatii suplimentare referitoare la The 100 Year Starship Study public symposium dati click aici.