Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:Friday, December 9, 2011

Radio Cluj, in vizita la Observatorul Astronomic Marisel


Sambata, 10 decembrie 2011, la ora 13:oo, postul regional Radio Cluj va difuza emisiunea "Carte de vizita" dedicata Observatorului Astronomic Marisel si activitatilor de cercetare ce se afla in stadiu de implementare sau deja se desfasoara in cadrul acestuia: Observarea in spectru vizibil sau radio a obiectelor cosmice LEO (Low Earth Orbit), potential periculoase pentru Pamant; monitorizarea undelor electromagnetice de joasa frecventa de origine naturala sau artificiala; "vremea spatiala" si activitatea solara, analizate prin metode radio. In ultimul rand, dar nu ca importanta, la Observatorul Astronomic Marisel sunt instalate si o serie de echipamente ce permit stabilirea de legaturi radio cu sateliti de joasa altitudine (LEO)
Tot la Marisel, cu sprijinul direct al cercetatorilor firmei BITNET din Cluj se desfasoara anual Scoala de vara "GENERATIA URMATOARE" pentru elevi pasionati de astronomie si tehnici avansate de comunicatii radio.
Puteţi asculta Radio Cluj in Transilvania, în FM sau AM pe urmatoarele frecvenţe:LinkFM: 95,6MHz; 87,9MHz; 95,4MHz sau AM: 909KHz; 1404Khz; 1593KHz
Cei care locuiesc in afara arcului carpatic sau chiar mai departe, "peste mari si tari" pot asculta programele difuzate de Radio Cluj, live, pe net:
http://www.radiocluj.ro/ro/ sau
Linkhttp://www.romaniaradio.ro/radio/radio-cluj.shtml
sau alte streamuri audio de pe net. Prezentarea "promo" a emisiunii dedicate Observatorului Marisel facuta de Radio Cluj o gasiti dand click aici.

Nu uitati de premiul de fidelitate oferit celor care urmaresc atent emisiunea, de sponsorul BRD Groupe Societe Generale, sucursala Cluj :100 RON. Ora concursului : 13.50

Ne vom auzi deci, sambata 10 decembrie 2011 la orele 13.oo ( ora Romaniei) , la emisiunea "Carte de vizita", realizata si difuzata de Radio Cluj.