Asa cum am mai spus si alta data, una din directiile mele de cercetare se refera la posibilitatea emiterii unor prognoze seismice cu grad inalt de credibilitate.
Primul meu contact direct cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP), l-am avut in ianuarie 2006, cand am vizitat statiile seismice de la Magurele si de la Muntele Rosu. Pe atunci, fiind considerat un bun specialist in transmisii de date prin sateliti, am fost solicitat sa modernizez sistemul de transmisii de date prin satelit al CTBTO (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization) din punctele de monitorizare aflate pe teritoriul Romaniei. Nu stiam atunci ca, peste zece ani, chiar eu voi instala la Marisel, o arie de senzori care, printre altele, poate detecta si localiza teste neautorizate de arme nucleare .
In vara anului 2012, la inceputul studiilor mele doctorale, am efectuat o vizita exploratorie la INFP, cu scopul de a-mi prezenta disponibilitatea de a colabora cu cercetatorii acestui institut, in cadrul unor proiecte de cercetare comune. Tot atunci, in discutiile avute cu conducerea Institutului, m-am oferit, atat in nume personal cat si in numele firmei BITNET, sa gazduiesc la Marisel senzori sau echipamente complexe ale INFP.
Si iata ca in acest an (2016), am instalat in locatia Observatorului Astronomic BITNET o statie seismica care face acum parte din reteaua mondiala de statii seismice. Mai apoi, dupa doar cateva zile, am instalat pe raza comunei Marisel, o arie de senzori de infrasunete din reteaua mondiala de monitorizare a CTBTO. Aceasta organizatie isi desfasoara activitatea in cadrul ONU (Organizatia Natiunilor Unite) si are sediul la Viena.
Senzorii pe care i-am instalat la Marisel sunt foarte sensibili, fiind capabili sa detecteze si sa localizeze eruptii vulcanice, explozii de orice natura, infrasunete asociate cutremurelor de pamant, descarcarilor electrice din atmosfera sau sa determine zona in care un avion supersonic a depasit viteza sunetului.