Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:Friday, September 25, 2015

Curs de initiere in activitati si tehnologii spatiale - Marisel 2015

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) a organizat în perioada 31 august - 3 septembrie 2015, pentru al doilea an la rand, cursul de iniţiere în activităţi şi tehnologii spaţiale dedicat profesorilor de matematică şi de fizică din învăţământul gimnazial sau liceal din România.
Cursul s-a va desfăşurat la Mărişel, în judeţul Cluj şi a avut ca scop folosirea spaţiului cosmic ca un context atractiv pentru predarea materiilor STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică).
Cursul a abordat subiecte diverse, de la prezentarea ESERO România, birou coordonat de Agenția Spațială Română (ROSA) în cooperare cu Agenția Spațială Europeană (ESA) şi a resurselor educative ale ESA, până la noţiuni de bază de astronomie, sateliţii artificiali ai Pământului, noţiuni de bază ale telecomunicaţiilor spaţiale, CanSat etc. Nivelul inalt al prelegerilor, demonstratiilor si experimentelor efectuate in cadrul cursului au fost asigurate de specialisti ai Agentiei Spatiale Romane si de cercetatori stiintifici ai firmei clujene BITNET CCSS. Voi reveni cu amanunte si cu o galerie foto.