Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:Friday, September 30, 2016

Contributii la studiul undelor electromagnetice de joasa frecventaIn data de 16 septembrie 2016 am sustinut public teza mea de doctorat in cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Titlul tezei: Contributii la studiul undelor electromagnetice de joasa frecventa. Posibilitati de receptie si aplicatii. Comisia de evaluare si sustinere a tezei a fost formata din experti din mediul academic si din cercetare din Cluj, Iasi, Brasov si Bucuresti.
Astfel, din partea Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca au participat:
prof.dr.ing. Corneliu Rusu (presedintele comisiei),
prof.dr.ing. Tudor Petru Palade (conducator stiintific)
prof.dr.ing. Romulus Terebes.
Din partea Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi: prof.dr.ing. Ion Bogdan;
din partea Universitatii "Transilvania" din Brasov; prof.dr.ing. Florin Sandu
din partea Agentiei Spatiale Romane: dr.fiz. Marius-Ioan Piso, membru titular al International Astronautical Academy, presedinte si director executiv al Agentiei Spatiale Romane.
La sfarsitul expunerii pe care am facut-o, am raspuns la intrebarile pe care mi le-au adresat membrii comisiei si specialistii aflati in sala. In cele din urma, fiecare membru al comisiei si-a citit referatul pe care l-a scris in urma analizarii tezei si, spre satisfactia mea, au decis in unanimitate sa acorde tezei mele de doctorat calificativul maxim: Excelent, adica "Summa cum laude".
 
De la stanga spre dreapta: prof.dr.ing. Romulus Terebes, prof.dr.ing. Ion Bogdan, prof.dr.ing.Tudor Palade, prof.dr.ing.Corneliu Rusu, fiz.dr.ing.Paul Dolea, prof.dr.ing.Florin Sandu si dr.fiz. Marius-Ioan Piso