Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:Monday, October 3, 2011

O nesigura modificare....

Deoarece azi am aflat ca incepand de vineri 07 octombrie 2011 situatia atmosferica devine nefavorabila observatiilor astronomice in vizibil, voi incerca sa devansez actiunea programata pentru acest sfarsit de saptamana. Daca voi obtine aprobarile necesare din partea organelor abilitate ale Primariei Cluj-Napoca, maine seara, 04 oct.2011 voi instala un telescop in Piata Unirii din centrul Clujului, telescop cu ajutorul caruia cei interesati de astronomie sa poata vedea (aparent mai aproape) Luna sau planeta Jupiter. Eu credeam ca pentru un astfel de demers nu am nevoie de aprobari si stampile dar un cunoscut m-a informat ca in lipsa unor aprobari, risc o amenda de 500-1000 lei (??!!).
In alta ordine de idei, luni 10 octombrie 2011, elevi de la Scoala Brancusi vor organza la orele 14, undeva pe bulevardul Eroilor, o "agentie de turism spatial", incercand sa priveasca departe, in viitor. Voi incerca sa profit de actiunea lor si sa ma alatur lor cu cateva demonstratii de radioastronomie la nivel elementar.
Sa nu uitam ca universul este simplu, in esenta!

06.octombrie 2011

In data de o3 octombrie 2011 am fost la Primaria municipiului Cluj ca sa ma interesez in ce conditii pot sa instalez in zona centrala a orasului, pentru cateva ore. un telescop prin care, fara nici un fel de taxare, elevii, studentii sau alti simpli trecatori sa poata admira craterele de pe luna. Deasemenea am vrut sa aflu ce se intampla daca nu cer nici un fel de aprobare si-mi instalez telescopul in centru.
Intr-adevar, mi s-a spus ca daca n-am aprobare din partea lor, voi i amendat pentru ca ocup spatiul public! O.K., hai sa cer aprobarea. sa completez hartiile necesare sa platesc o taxa "modica", asa cum plateste orice cantaret care vrea sa cante la un colt de strada.(comparatia a venit din partea celor din primarie). O faceam si pe asta dar aprobarea se da in termen de 3 zile, pe cand incep ploile. Lipsesc din Cluj pana sambata, sunt plecat la conferinta Telsiks2011 ce se desfasoara la Nis, in Serbia. Deocamdata m-am lasat pagubas dar pentru mine este de neinteles automatismul si lipsa de deiscernamant a organelor de "dat voie" din primaria clujeana.
Voi reveni.