Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:Thursday, April 26, 2012

Ziua astronomiei 2012

Completare (in 4 iunie2012)
Actiunea noastra a trezit un viu interes. Prin aparatele optice pe care le-am instalat in fata statuii au privit sute de persoane, clujeni sau turisti. Mai jos puteti vedea instantanee surprinse in timpul actiunii:

 In acest an,data de 28 aprilie, cand Luna se va afla in faza de  "prim patrar", a fost desemnata Ziua Astronomiei. Meteorologii prevad conditii excelente pentru observatii astronomice pe intreg teritoriul Romaniei. La Cluj-Napoca, Ziua Astronomiei 2012 va fi marcata prin instalarea mai multor telescoape in Piata Mihai Vitezul, in zona statuii ecvestre.Toti cei ce dresc sa vada prin telescop petele solare si Luna, iar mai tarziu planetele Marte, Venus si  Saturn, sunt invitati la observatii astronomice. Va asteptam in fata statuii,cu telescoape si specialisti, intre orele 16:00 si 22:00.

Read more!