Blogul Spacesignals prezinta o parte din preocuparile mele din urmatoarele domenii: Invatamant: ca initiator si fondator al Scolii de vara "Generatia Urmatoare" ce se desfasoara, anual, la Marisel; ca student, la Scoala Doctorala a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Cercetare: Obiecte spatiale din apropierea Pamantului (NEO); telecomunicatii asigurate de sateliti artificiali; activitatea solara si vremea spatiala; Unde electromagnetice de foarte joasa frecventa. Productie: Proiectare si executie de aparate si echipamente cu scop didactic sau pentru cercetare stiintifica; consultanta si prestari de servicii in telecomunicatii terestre sau satelitare. TOATE ARTICOLELE DE PE ACEST BLOG AU FOST SCRISE DE MINE. Aproape toate fotografiile de pe blog au fost facute de mine sau cu aparatul meu foto, acolo unde apar si eu in cadru. Am participat activ la proiectarea, instalarea echipamentelor si realizarea constructiilor aferente prezentate pe acest blog. Daca aveti sugestii sau alte idei pe care doriti sa mi le comunicati, nu ezitati sa-mi scrieti la adresa de mai jos:Friday, March 13, 2009

Azi aniversam internetul

Azi, 13martie 2009 se implinesc 20de ani de cand Sir Tim Berners-Lee a prezentat o idee de comunicare rapida si flexibila sefului sau de la CERN (Centrul European de Cercetari Nucleare). Acesta ar fi afirmat ca ideea este vag conturata, dar interesanta. Acum, dupa 20 de ani, internetul a patruns adanc atat in casele noastre cat si in viata multora dintre noi. A facut ca distantele sa se reduca "la un click" a permis ca unii dintre noi sa lucreze in Europa in aceeasi echipa cu colegi aflati in America, a facut ca informatia sa zboare in cele patru zari, aproape instantaneu.
Si nu in ultimul rand, Internetul a permis ca educatia scolara sa ajunga in cele mai greu accesibile colturi ale planetei.
Dupa parerea mea, realizarea retelei globale de Internet este a doua mare realizare a omenirii in domeniul informatiei, dupa inventarea tiparului.
LA MULTI ANI!

Read more!

Wednesday, March 4, 2009

Parerea mea despre "extraterestri"...

(...) A crede ca in intreg Universul, doar Pamantul este capabil sa intretina viata, este la fel de absurd ca si conceptia geocentrista, care postula ca Pamantul este centrul sistemului solar si chiar a intregului Univers... Problema devine mai interesanta daca punem conditia ca pe un alt corp ceresc sa se dezvolte viata inteligenta asemenea cu a oamenilor de pe Pamant. Daca ne gandim la diversitatea fiintelor vii de pe Pamant si la faptul ca noi, oamenii, inca nu am reusit sa facem un schimb de informatii cu ele, ce sanse avem sa "detectam" inteligenta extraterestra? Asta nu inseamna ca trebuie sa ne resemnam, dar trebuie sa gasim metode ce se bazeaza pe principii fizice universal valabile si nu doar pe modul nostru de gandire. Pe Pamant exista foarte multe forme de viata, conditiile de mediu sunt aceleasi pentru ele ca si pentru oameni dar cu toate acestea nu am auzit vreuna sa "gandeasca" asemenea rasei umane. Eu cred ca inteligenta umana este mai veche decat viata de pe Pamant, eu cred ca vom gasi "rude" in alte sisteme stelare si cred ca aceasta continua sete de cunoastere ne va deschide drumuri noi, spre alte stele asemanatoare Soarelui nostru, iar atunci cand viata pe Pamant va deveni imposibila,vom duce cu noi mostenirea genetica a unor stramosi veniti din alte parti ale Universului. Continuarea dezbaterii pe aceasta tema o gasiti pe forumul revistei Stiintaazi.ro

Read more!